С филма Клети създания на Йоргос Лантимос ще се открие Кино-литературен

...
С филма Клети създания на Йоргос Лантимос ще се открие Кино-литературен
Коментари Харесай

Станислава Айви с подробности за тазгодишния фестивал Синелибри

С кино лентата " Клети създания " на Йоргос Лантимос ще се открие Кино-литературен фестивал " Синелибри 2023 " на 6 октомври. Това разяснява в предаването " Сториборд " на Радио " Фокус " с водещ Благой Иванов журналистът и кинокоментатор Станислава Айви. " Филмът " Клети създания " е необикновен, именуван е от мнозина женската версия на " Франкенщайн ". Показва израстването на една жена и откриването й на другите аспекти на света – сниман необикновено, разказан необикновено, изигран необикновено, филмът в действителност е безспорен шедьовър. Филмът неслучайно взе " Златен лъв " във Венеция и малко по-късно и ние ще имаме удоволствието да го забележим. Тук за мен Йоргос Лантимос надскача себе си – фантастична история ".

Програмата на фестивала е извънредно богата и всяка година надскача себе си, сподели още Станислава Айви. " Тук има още няколко заглавия с изключение на " Клети създания " от програмата на фестивалите във Венеция и Кан, Берлин. Един от тях " Страсти в кухнята " – последният филм на Жулиет Бинош, в който тя играе с някогашния си брачен партньор Беноа Мажимел. Това е една прелестна кулинарно-любовна история, където химията сред двамата се  получила доста добре. Друго заглавие е " Само ние двамата " с Виржини Ефира и Мелвил Пупо в една история за обич, която най-после отива в неприятната прекаленост на домашното принуждение. " Сидони в Япония " е различен филм с невероятната Изабел Юпер, който също в този момент беше във Венеция.

" Много ми харесва това, че " Синелибри " е непрекъснат в партньорствата си с разнообразни представители на разнообразни страни в България, и по традиция и тази годна имаме специфични церемония събития от разнообразни страни: Испания, Италия, Чехия, Унгария,% " описа още Станислава Айви. - Ще забележим и много видеосрещи с Жулиет Бинош, с  Виржини Ефира,  режисьора на " Копенхаген не съществува " Мартин Скобер. Много изненади сме подготвили във всички тези тематични вечери. "

" Филмът " Дворецът " на Роман Полански възбужда огромно любознание след скандалните рецензиите и неприятните мнения за него. Това основава едно друго любознание – да видиш дали е допустимо Полански да направи чак толкоз неприятен филм, - показа още Станислава Айви. - Внимание би трябвало да обърнем към кино лентата на Мартин Скорсезе " Убийците на цветната луна " – един филм за една от най-мрачните конспирации в американската история. "

Журито на Кино-литературен фестивал " Синелибри 2023` ще бъде управлявано от Уилям Болдуин – известен американски артист, сценарист и продуцент. В състава му влизат: Бруно Розато – кастинг-режисьор и продуцент; Леа Тодоров – кинорежисьор и актриса с българо-френски генезис, щерка на световноизвестния интелектуалец Цветан Тодоров, която ще показа специфичен пърформанс, отдаден на България и татко й; българският кино и сценичен артист Иван Бърнев и испанската актриса Карла Нието. " Журито би трябвало да избере победител всред от 11 кино лентата, в това число и един български – " Чума ". Тяхната задача никак не е лесна, тъй като част от филмите са в тази селекция и са прелестни. "

Мотото на Кино-литературен фестивал " Синелибри 2023 "   е " Метаморфози ", описа още Станислава Айви: " И селекцията на филмите на фестивала е такава, че да провокира сходни страсти и усеща, тъй като в действителност ще забележим за всекиго по нещо. Има доста любопитни, дребни елементи в цялата стратегия, които съпътстват метаморфозите. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР